Őri Júlia

"Amit az életben újra meg újra elveszítek és soha meg nem találok, az az idő”

Külkereskedelmi közgazdászként kezdtem a pályámat, majd a 90-es évek elején bekerültem a multinacionális vállalatok világába. Éveken keresztül termelő vállalatok logisztikai és ellátási lánc (Supply chain) területén voltam közép-majd felsővezető.

Egy váratlan gyárbezárás új lehetőséget teremtett számomra, és a humán erőforrás területére váltottam. Egy nagy, nemzetközi HR tanácsadó iroda Senior Tanácsadójaként főleg felsővezetők kiválasztásával és HR megoldások kidolgozásával foglalkoztam.

Éveken keresztül különféle HR projektek és rendszerek kidolgozásában, bevezetésében vettem részt és Interim HRBP-ként segítettem és támogattam cégek, vállalatok HR tevékenységének megszervezését, a stratégia kialakítását, kompetens szakmai csapat kiválasztását, a szervezet fejlesztését. 

A tanácsadói oldalról vállalati HR oldalra kerültem át, ahol egy piacvezető multinacionális vállalat Közép-Kelet-Európai Humán Erőforrás Igazgatója voltam.

Az elmúlt évek során továbbra is a vállalati /Corporate oldalon dolgoztam, aktív részese voltam a szervezetfejlesztésnek, cégkultúra váltásnak, és új szemléletmód kialakításának. 

Jelenleg továbbra is a támogató, fejlesztő HR területeken dolgozom, önálló HR szakemberként. Kiemelt terület a coaching, szervezetfejlesztés és a tudás átadás.

Időközben folyamatosan képeztem magam, ennek keretében végeztem el 2010-ben a dr. Bodó Training Kft.-nél a Business és Management Coach képzést és váltam az Európai Coaching Szövetség (ECA) által minősített coach-á.

Budapestem élek,két felnőtt gyermekem van. Szeretek utazni, olvasni, sportolni, táncolni és szeretek minden tartalmas időtöltést, amit a családommal és barátaimmal tölthetek.

2014-ben megjelent  Zelina György „Mesterségem címere” könyve, a Média-Andalúz kiadó gondozásában. A könyv a  Coachok és a coaching szakma  bemutatásával foglakozik. Ebben a kiadványban én is szerepelek.

 

MI A COACHING

A coaching egy viszonylag új módja a segítő-tanácsadó munkának. A coaching egy interaktív, személyre szabott támogatási folyamat, amely segít a hivatásbeli és/vagy magánéletbeli célok elérésében. A jó coaching lényege a tudatosság és a felelősségvállalás erősítése. Egyenrangú partnerekként azon dolgozunk, hogy Ön megtalálja magában a probléma megoldásához szükséges erőforrásait, eszközeit.

A coaching képessé teszi Önt arra, hogy kidolgozza a jövőjére vonatkozó elképzelését, felfedezze a célok elérését akadályozó és támogató potenciákat, és ezek alapján megfogalmazza a változás stratégiáját, és azt megvalósítsa.

Ez egy bizalmon alapuló, közös munka coach és coachee között. Egyedül nem tudom megoldani az Ön problémáit, ha azt Ön nem akarja, vagy nem tudja megoldani. A megoldás kulcsa az Ön kezében van. Én a támogatásommal és a fókuszt végig a célon tartva, segítem Önt a coaching folyamat során abban, hogy megtalálja a saját megoldását.

Ez nem baráti beszélgetés. Kimondom és megmutatom azokat a dolgokat, magatartás mintákat is, amiket Ön nem szívesen hall és lát. De ez az őszinte, objektív visszajelzés viszi előre Önt a változások előidézésében.

A coaching nem a múltban elkövetett hibákra, hanem a jövőbeli lehetőségekre épít. Ha én akarom, jobb teljesítményre vagyok képes, mint amikor muszáj. Magam miatt akarom, mások miatt kell. Az önmotiválás elhatározás kérdése.

Ki ne szeretne boldogabb, nyugodtabb, tartalmasabb életet élni azzal a tudattal, hogy a tartalmas, intenzív életre minden embernek megvan a lehetősége, ha kellő elszántsággal törekszik is ennek megvalósítására.

Ebben a folyamatban ajánlom fel Önnek támogatásomat és szakmai segítségemet.

Interim management

Több, mint két évtizedes, multinacionális cégeknél – főleg termelő, gyártó vállalatoknál – eltöltött közép-és felső vezetői valamint projekt manageri tapasztalattal, angol nyelvtudással vállalok egyedi megbízásokat HR területen, mint Interim HRBP.

Ha nincs megfelelő erőforrása, kapacitás-, tudás,- vagy tapasztalathiány van a szervezetben, akkor ebben az esetben a leggyorsabb hatékony megoldás az Interim Manager igénybe vétele. Vállalom HR projektek és rendszerek megvalósítását, illetve meghatározott időre a HR terület vezetőjének pótlását, helyettesítését.